Fra redaksjonen

Om reising og rabarbra

Men mest om å reise, for dette er en del av allmenndannelsen. Da tenker vi ikke først og fremst på uttalelsen fra universitetsledelsen om at alle bør ha tilbrakt et studieår utenlands - noe vi mistenker for å være et tafatt forsøk på å løse plassproblemene på Blindern. Heller synes vi at den frie reisen har en egenverdi - vi tror den kan gi innsikter det er svært vanskelig å erverve på annet vis. Og hva er vel mer spennende enn å reise til fremmede steder? Vi har viet ti sider av dette nummeret til reisen og har forsøkt å belyse temaet fra flere vinkler; deriblant litteraturens og teknologihistoriens.

For de som har fulgt sommerens debatt om forfatterrollen i det postmoderne og brenner etter å ta del i den, men ikke får komme til orde i Aftenposten, er Filologen stedet. En av våre medarbeidere har i alle fall lagt an til et spennende ordskifte med artikkelen "Myten om postmodernismen".

Nye studenter som ikke har bestemt dere for hva dere vil studere etter ex.phil:. Hvorfor ikke satse på et av HFs mange "småfag". Vi gir dere den definitive guiden til fagene (nesten) uten studenter.

Og når vi først har oppmerksomheten til alle dere nye studenter: Filologen lages av studenter. Og du er student, ikke sant? Da kan du være med på å lage Filologen! Du kan ringe, stikke innom kontoret, komme på redaksjonsmøtet eller bare legge artikkelen i postkassen vår. Så her finnes ingen unnskyldning.

Riktig godt semester!

Red.


[ Forrige artikkel | Tilbake til forsiden | Neste artikkel ]